Bel (072) 5624215 >>

Rekenen, taal en topo

De kinderen kunnen thuis op de computer ,tablet of laptop zelf aan Rekentuin en Taalzee werken. Iedere leerling kent zijn/haar eigen wachtwoord hiervoor.

Voor alle kinderen is het van groot belang dat ze de tafels leren. Groep 5 kan een tafeldiploma halen bij het beheersen van alle tafels en bij de tempotoets(= 4 minuten) tenminste 70 goede antwoorden te scoren. Het is wenselijk dat alle kinderen van groep 5 het tafeldiploma voor de kerst halen i.v.m. de rekenstof tweede helft van het jaar.

Groep 4 leert op een speelse manier de tafels aan. We hebben de tafels van 1. 2 en10 gehad. Binnenkort starten we met de tafel van 5. Deze tafel wordt nog voor de kerst aangeboden.

Groep 5 leert de topografie van Nederland. De provincies met hoofdsteden, de rivieren en wateren & overige gebieden komen aan bod. Ook dit kunnen de kinderen tegenwoordig thuis oefenen op de computer.

 

Na de kerst zijn de kinderen van groep 4 begonnen met de tafel van 3 en 4. Het is belangrijk dat thuis de tafels door elkaar geoefend worden. 

Kinderen van groep 5 hebben de wateren met topo gehad en gaan de overige gebieden leren. Ook zijn alle tafels aan bod gekomen en is het van belang om de tafels te blijven oefenen op tempo.

Voor groep 5 beginnen na de voorjaarsvakantie de spreekbeurten. Kinderen mogen hier uiteraard bij geholpen worden.

Omschrijving Vakgebied